Bu tarifle, ağızda dağılan, enfes bir çipura buğulama hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve kolay bulunuyor. Hazırlık süreci ise oldukça pratik. Deneyimli aşçılar için bile keyifli bir deneyim sunacak bu tarif, yemeğinizi özel kılacak. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Denemenizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.
Malzemeler
* 1 adet çipura* 3-4 adet rendelenmiş domates * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1/2 yemek kaşığı tereyağı * 6 dal taze maydanoz * 2 adet sivri biber * 2 diş sarımsak * 1 adet kuru soğan * 1 adet orta boy patates * 1 adet limon * 1 çay bardağı su
Hazırlanış
Öncelikle, çipurayı temizleyip yıkayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Patatesi küp küp doğrayın. Sivri biberleri de dilediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patatesleri ekleyin. Biberleri de ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Temizlenmiş çipurayı tencereye yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkın ve maydanozu ekleyin. Suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, çipura yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Servis yapmadan önce taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Bu enfes çipura buğulamayı yanında bulgur pilavı veya limonlu patates kızartması ile servis edebilirsiniz.