Çıtır Çıtır Cevizli Börek

Parmaklarınızı yiyebileceğiniz kadar lezzetli, çıtır çıtır bir cevizli börek tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes böreğin püf noktalarını ve adım adım hazırlanışını sizlerle paylaşıyoruz. Yumuşacık yufkaların arasına gizlenmiş cevizin muhteşem lezzeti, hem kahvaltılarınıza hem de çay saatlerinize eşlik edecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu börek, kısa sürede sofralarınızda yerini alacak. Deneyen herkesin tarifimizi tekrar tekrar yapacağını garanti ediyoruz. Siz de bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin ve bize geri dönüşlerinizi bekliyoruz.

Malzemeler

2 adet yufka
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Öncelikle, yufkaları tezgah üzerine serin. Ardından, ceviz içlerini ince ince kıyın. Bir kapta yumurta sarısı, zeytinyağı, süt ve yoğurdu iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı, yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayın. Kıyılmış cevizleri yufkaların üzerine serpiştirin. Çörek otunu da üzerine ekleyin. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan karışımdan fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin ve afiyet olsun!