Cevizli Tarator: Malzemeler ve Hazırlık
Kahvaltılarınızda veya mezelerinizde kullanabileceğiniz, enfes bir cevizli tarator tarifiyle karşınızdayız. Bu lezzetli tarifi yapmak için gerekli malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilir. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçüleri, isteğinize göre ayarlanabilir. Örneğin, daha yoğun bir tat için ceviz miktarını artırabilir veya daha hafif bir kıvam elde etmek için zeytinyağı miktarını azaltabilirsiniz. Sarımsak miktarını da damak zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Malzemeleri doğru oranlarda kullanmak, taratorunuzun tadını mükemmel hale getirecektir. Deneyerek kendinize en uygun ölçüleri bulabilirsiniz. Hazırlanışı da oldukça pratik, kısa sürede enfes bir meze sofranızda yerini alacak.Malzemeler
* 2 yemek kaşığı domates salçası* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 avuç ceviz (yaklaşık 50-60 gram)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı galeta unu
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz