Muhteşem Bir Çikolatalı Islak Kek İçin Malzemeler

Bu tarifle, ağız sulandıran, ıslak ve enfes bir çikolatalı kek deneyimi yaşayacaksınız. Kekin yumuşaklığı ve yoğun çikolata aroması, tüm sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Hazırlık aşaması oldukça kolaydır ve malzemeler her evde bulunabilecek türden. İşte, lezzet yolculuğuna çıkmadan önce gerekli olan malzemeler. Unutmayın, ölçüler tam olarak uyulduğunda en iyi sonucu elde edeceksiniz. Tarifte kullanılan malzemelerin kalitesi de kekin lezzetini doğrudan etkileyecektir. Doğal ve taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hazırsanız başlayalım!

Kek Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Çikolatalı Sos İçin Malzemeler

* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 160 gram sütlü çikolata

Çikolatalı Islak Kek Hazırlanışı

Öncelikle, kek hamurunu hazırlayarak işe başlayalım. Yumurtaları ve şekeri mikserde iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri, ıslak malzemelere yavaşça ekleyerek çırpın. Hamurun kıvamı pürüzsüz ve akıcı olmalıdır. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alıp biraz soğumaya bırakın. Bu sırada çikolatalı sosu hazırlayalım. Bir tencerede sütü, kakaoyu, sıvı yağı ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma kırdığınız çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kekin üzerine bolca çikolatalı sosu dökün ve iyice ıslanmasını sağlayın. Son olarak, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!