Brownie Hazırlığı: Basit ve Lezzetli

Bu tarifte, dışı çıtır çıtır, içi nemli ve lezzetli brownieler hazırlayacaksınız. Miksere ihtiyaç duymadan, kolayca yapabileceğiniz bu tarifte, pişme süresini ayarlayarak istediğiniz kıvamda brownie elde edebilirsiniz. Kısa sürede hazırlayıp, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tarif. Kakaonun yoğun aroması ve çikolatanın eşsiz tadı ile damağınıza bir şölen yaşatacak. Deneyimli aşçılar kadar acemi olanlar da kolayca uygulayabilir. Hazırlanışı oldukça pratik olup, malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram alternatifi.

Malzemeler

* 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
* 2 paket bitter çikolata (yaklaşık 200 gram)
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı süt
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 - 1,5 su bardağı un

Hazırlanış

Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Eritilmiş çikolata karışımını yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra kakao, süt ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Daha ıslak bir brownie için daha az un, daha kekimsi bir brownie için daha çok un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kare bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişme süresini, fırınınızın özelliğine ve istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Pişen brownieyi fırından çıkarıp, tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!