Muhteşem Bir Yaş Pasta Deneyimi

Tadına doyulmayacak enfes bir çikolatalı meyveli yaş pasta hazırlamak ister misiniz? Bu tarifimizle, evinizde profesyonel bir pastayı aratmayacak lezzette bir pasta yapabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da düşündüğünüzden çok daha kolay. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pastanın tadına bayılacaklar. Pasta için gereken malzemeleri üç ana gruba ayırdık; kek, çikolatalı muhallebi ve krema. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte, sizin için hazırladığımız detaylı tarif:

Kek Malzemeleri ve Hazırlanışı

* 6 adet yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çay kaşığı ucu tuz
* 4 yemek kaşığı sıcak su
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1,5 su bardağı un
Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından, sıcak suyu, tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.

Çikolatalı Muhallebi Malzemeleri ve Hazırlanışı

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 paket bitter çikolata
Sütü, şekeri, unu ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarılarını yavaşça muhallebiye ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp tereyağını ve küçük parçalar halinde kırdığınız bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Krema ve Süsleme

* 3 poşet krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
* 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
* 1 kutu krema
* 100 gram sütlü çikolata
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi ve soğuk sütü ekleyip çırpın. Sürülebilir çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve üzerine rendelenmiş sütlü çikolatayı ekleyin. Soğuyan keki ikiye kesin. Alt tabakanın üzerine çikolatalı muhallebiyi sürün, üst tabaka ile kapatın ve kremayı üstüne yayın. Dilerseniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.