Dana Etli Nohut Yemeği: Lezzet Şöleni

Eşsiz lezzeti ve lokum gibi kıvamıyla damağınıza bayram yaşatacak dana etli nohut yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarifi mutfağınıza taşıyarak sevdiklerinizi şımartın. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunuyor. Hazırlaması ise oldukça pratik. Ailenizle veya arkadaşlarınızla keyifli bir akşam yemeği için ideal bir seçenek. Baharatların uyumlu dansı ve dana etinin yumuşaklığı, bu yemeği unutulmaz kılacak. Siz de bu enfes tadı deneyerek, tarifimizin neden favori listenizde yer alacağını göreceksiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1,5 su bardağı haşlanmış nohut* 300 gram yağsız dana eti (küp doğranmış)
* 2 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıcak su veya et suyu (gerekirse)

Dana Etli Nohut Yemeği Hazırlama

Öncelikle, geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Soğanları ekleyip altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Daha sonra ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Küp doğranmış dana etini tencereye ekleyin ve etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Haşlanmış nohutları ekleyin ve iyice karıştırın. Sıcak su veya et suyunu ekleyin ve kısık ateşte en az 1,5-2 saat veya et yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre pişirme süresi uzatılabilir. Pişirme sırasında arada bir karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Dana etli nohut yemeğini pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz.