Lezzetli ve Pratik Bir Kahvaltılık

Pratik bir kahvaltılık veya hafif bir akşam yemeği arayanlar için ideal olan bu domates soslu karışık kızartma tarifi, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Taze sebzelerin birleşimi ve enfes domates sosu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunuyor. Hazırlanması ise oldukça kısa sürüyor. Bu pratik tarif ile hem zamandan tasarruf edebilir hem de sevdiklerinizi lezzetli bir yemek ile şımartabilirsiniz. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Sebzeler ve Sos

* Sebzeler: 4 adet patlıcan, 5 adet kabak, 5 adet patates, 15 adet sivri biber
* Domates Sosu: 4 adet domates, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1/2 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı sirke, 1/3 çay bardağı zeytinyağı
* Kızartma Yağı: 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, patlıcanları, kabakları, patatesleri ve biberleri yıkayıp, istediğiniz şekilde doğrayın. Daha sonra, ayrı ayrı derin bir tavada kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Kızartılan sebzeler hazırlanırken domates sosunu hazırlayalım. Domatesleri küçük küçük doğrayın ve sarımsakları ezin. Bir tencereye zeytinyağını alın, doğranmış domatesleri, sarımsakları, domates salçasını, biber salçasını, karabiberi ve sirkeyi ekleyin. Orta ateşte, domatesler yumuşayana kadar pişirin. Kızarttığınız sebzeleri sosun içine ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirerek sosun sebzelere iyice işlemesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!