Dondurmalı İrmik Helvası: Lezzetli Bir Tatlı
Kaşık kaşık tüketeceğiniz enfes bir helva tarifimiz var! Bu pratik ve lezzetli tatlıyı yapmak için gerekli malzemeleri ve adımları aşağıda bulabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kısa sürede enfes bir tatlı sofranıza konuk edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu dondurmalı irmik helvasına bayılacaklar. Özellikle çocukların çok seveceği bu tatlıyı, dilediğiniz gibi süsleyerek daha da şık bir hale getirebilirsiniz. İşte size, mutfağınıza kolayca konuk olacak bu harika tarif!Malzemeler
* 1 çay bardağı irmik* 2 çay bardağı süt* 3/4 çay bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 top vanilya dondurması (veya dilediğiniz bir aroma)
Hazırlanış
1. Öncelikle, bir tencereye tereyağını koyup eritin. Eriyen tereyağına i̇rmik'i ekleyip, sürekli karıştırarak kavurun. İrmik hafif pembeleşene kadar kavurma işlemine devam edin.2. Ardından, sütü ve şekeri ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Kıvam alıncaya kadar, sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Helvanın kıvamı koyulaştıkça, ateşi kısmanız gerekebilir.
3. Helvanın kıvamı istediğiniz hale geldiğinde ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, bir kaba alın ve üzerine dondurmayı ekleyip servis edin. Dondurmanın helvanın üzerinde erimesini izlemek de ayrı bir keyif olacaktır.
4. İsterseniz, üzerine fındık, fıstık gibi kuruyemişler ya da çikolata sosu ekleyerek süsleyebilirsiniz. Bu şekilde, dondurmalı irmik helvasınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
5. Servis etmeden önce buzdolabında kısa süre soğutmak, dondurmanın daha iyi erimesini sağlayacaktır.