Lezzetli Bir Ekşili Köfte Deneyimi

Tadına doyum olmayan, enfes bir ana yemek tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek olan ekşili köfte tarifiyle sizleri buluşturuyoruz. Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve aynı zamanda yapımı oldukça kolay. Her lokmada ağızda dağılan lezzetiyle, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlanması için gerekli olan malzemeler oldukça basit ve her mutfakta bulunabilir. Tarifimizi takip ederek siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu yemeğin tarifini hemen paylaşalım.

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için iki ana bölümdeki malzemeleri ayrı ayrı hazırlamanız gerekmektedir. İlk bölümde etli kısım, ikinci bölümde ise köfte hamuru için gerekli olan malzemeler yer almaktadır.

Etli Kısım İçin:

* 250 gram kemikli dana eti
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy patlıcan (küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı nar ekşisi
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 su bardağı su

Köfte Hamuru İçin:

* 1 çay bardağı ince bulgur
* 1/2 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanış

Öncelikle köfte hamurunu hazırlayarak başlayalım. Bulgur ve irmiği bir kapta karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyip, iyice yoğurun. Tuzunu da ekleyip, yaklaşık 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu süre zarfında, etli kısma başlayabilirsiniz. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra küp doğranmış patlıcanları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Biber salçasını ilave edin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Kemikli eti, tuz ve nane ile birlikte tencereye ekleyin. 2-3 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin. Et piştikten sonra nar ekşisini ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız köfte hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak, elimizle yuvarlayalım. Pişen etli karışıma yuvarladığımız köfteleri ekleyip, 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!