Elmalı Ayva Tatlısı: Lezzetli Bir Kış Keyfi

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden elma ve ayvanın muhteşem uyumunu deneyimleyin! Bu enfes elmalı ayva tatlısı tarifiyle, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak eşsiz bir lezzete ulaşacaksınız. Tarifimiz oldukça pratik olup, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen bu tatlı, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin yıldızı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Özellikle kış akşamlarında sıcak bir içecekle birlikte tüketmek ayrı bir keyif sunuyor. Malzemeleri kolayca bulabilir ve tarifimizi adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolaydır ve mutfakta vaktinizin çoğunu almaz.

Gerekli Malzemeler

* 6 adet ayva
* 6 kahve fincanı şeker
* 1 adet kabuk tarçın
* 1/2 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı toz tarçın
* 4 adet karanfil
* 100 gram kaymak
* 2 adet elma
* 4 adet ceviz

Hazırlanış

1. Ayvaları yıkayıp, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Orta boy bir tencereye ayvaları, şekeri, kabuk tarçını, limon suyunu, toz tarçını ve karanfilleri ekleyin.
3. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
4. Elmaları soyup, küp küp doğrayın ve ayvalar yumuşadıktan sonra tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
5. Pişen elmalı ayva tatlısını servis tabağına alın. Üzerine kaymak ve kırılmış ceviz serpiştirin.
6. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Elmalı ayva tatlısınızı soğuk veya sıcak olarak servis edebilir, yanına dondurma veya kaymak ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Tatlınızın sunumunu güzelleştirmek için, üzerine hindistan cevizi veya fındık da ekleyebilirsiniz.