Lezzetli Bir Elmalı Pasta
Ev yapımı pastaların vazgeçilmezi olan elmalı pasta tarifimizle karşınızdayız! Özel gün beklemeden, dilediğiniz zaman bu enfes lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz. Kat kat yapısı ve cevizin eşsiz aromasıyla damağınıza bir şölen sunacak bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu harika pastayı çok sevecek. Hazırlanışı oldukça basit, malzemeler de her yerde kolayca bulunabiliyor. İşte sizlere enfes bir elmalı lezzet şöleni!Malzemeler
* 250 gram yumuşak margarin* 1 paket vanilin
* 1 tutam tuz
* 5 adet yumurta
* 220 gram un
* 1 paket kabartma tozu
* 4 adet elma (elma çeşidi tercihe bağlıdır)
* 335 gram şeker
* 100 mililitre su
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 45 gram öğütülmüş ceviz
* 1 paket krem şanti
* 100 mililitre süt
* 200 mililitre krema
Hazırlanış
1. Öncelikle, yumuşak margarini, vanilyayı ve tuzu bir kapta iyice çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma azar azar ekleyin ve spatula ile karıştırın.2. Elmaları soyup rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Tarçın ve şekerin bir kısmını (yaklaşık 150 gram) elmalarla karıştırın. Elmalı karışımı hamura ekleyin.
3. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Birini yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Üzerine elmalı karışımı eşit şekilde yayın. Kalan hamuru da üzerine yayın.
4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pasta piştikten sonra soğumaya bırakın.
5. Soğuyan pastanın üzerine krem şantiyi, sütü ve kremayı çırparak hazırladığınız kremayı sürün. Üzerini öğütülmüş ceviz ile süsleyin. Ve keyifle afiyetle tüketin.