Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Crumble Kek
Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti elmalı crumble kek, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve görsel olarak da oldukça şık bir sunuma sahip. Üzeri çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve nefis bir kek deneyimi sunuyor. Tarçınlı elma dilimleriyle buluşan bu harika kek, çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu kek, her zaman için güzel bir tercih olacaktır. Özellikle çocukların da çok seveceği bu tarif, mutfağınızda kendinize ayıracağınız keyifli bir an olacak.
Malzemeler: Kek Hamuru İçin
Bu enfes elmalı crumble kek için öncelikle kek hamurunu hazırlayacağız. İşte malzemelerimiz:
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Malzemeler: Crumble İçin
Şimdi de crumble için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Bu kısım, kekin o enfes çıtır çıtır üst kısmını oluşturacak:
- 2 çorba kaşığı soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
- 3-4 çorba kaşığı şeker
- 6 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları ve tarçını ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Ayrı bir kapta soğuk tereyağını, şekeri, unu ve tarçını parmaklarınızla birbirine ovalayarak crumble karışımını hazırlayın. Hazırladığınız crumble karışımını kek hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!