Sürprizli Lezzet: Elmalı Şerit Kurabiye

Dışı çıtır, içi yumuşacık ve elmanın enfes aromasıyla buluşan bu kurabiye tarifi, sevdiklerinizi büyüleyecek. Hem görünümü hem de tadıyla herkesi etkileyecek bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu elmalı şerit kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Unutmayın, tarifteki malzemeleri ölçülerine dikkat ederek eklemeniz, mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olan kurabiyelerinizi, isteğe bağlı olarak vanilya aromalı dondurma ile de servis edebilirsiniz. Bu muhteşem lezzeti deneyimlemek için hemen tarifi inceleyin ve fırınınızı ısıtmaya başlayın. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu özel kurabiye ile güzel anlar yaratın.

Malzemeler: Elmalı Şerit Kurabiye Hamuru

  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Elmalı İç Malzemeler

  • 3 adet elma (soyulmuş ve rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı ceviz içi (isteğe bağlı)

Süsleme

  • Püskürtülmek için pudra şekeri

Hazırlanış

1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Ayrı bir kapta nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yağlı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
3. Elmaları rendeleyin ve şeker, tarçın ve ceviz içi ile karıştırın.
4. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısını unlanmış tezgahta ince bir şekilde açın. Elmalı karışımı hamurun üzerine yayın. Diğer hamur parçasını da aynı şekilde açıp elmalı hamurun üzerine kapatın.
5. Rulo şeklinde sarıp, buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Daha sonra 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve pudra şekeri serpip servis edin.