Lezzetli Bir Bamya Çorbası İçin Püf Noktaları

Bu tarifte, kurutulmuş çiçek bamyalar ve küçük doğranmış dana eti, çorbaya eşsiz bir lezzet katıyor. Limon suyu ise, hem ferahlık katıyor hem de bamyanın kıvamını dengeliyor. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su miktarını dilediğinizce arttırabilirsiniz. Dana etini önceden haşlayarak daha da lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Kurutulmuş bamyaları kullanmadan önce bol suda en az 30 dakika bekletmeniz, yumuşamalarını ve daha iyi pişirmelerini sağlayacaktır. Pişirme süresini, bamyaların yumuşaklığına göre ayarlayabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

İşte bu enfes bamya çorbası için gereken malzemeler:

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 300 gram dana eti
  • 150 gram kurutulmuş çiçek bamya
  • 1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle, soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Daha sonra domates salçasını ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin ve et suyunu hazırlayın. Et iyice piştikten sonra kurutulmuş bamyaları ekleyin. 1,5 litre suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce, sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Deneyin ve tadını çıkarın!