Evde Lezzetli Mini Ekler
Dışarıda yediğiniz enfes pastane eklerlerini artık evde kolayca yapabilirsiniz! Bu tarifle, püf noktalarını öğrenerek, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için harika bir ikram hazırlayacaksınız. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak lezzette büyük fark yaratır. Ayrıca, fırınınızı önceden ısıtmanız ve fırın sıcaklığını doğru ayarlamanız da önemlidir. Ekler hamurunu yaparken, yumurtaları tek tek eklemeyi ve her eklemeden sonra iyice karıştırmayı ihmal etmeyin. Bu, hamurun kıvamını doğru ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Pişen eklerlerin üzerlerinin hafifçe kızarması ve kabarması, başarılı bir pişirme işleminin işaretidir. Son olarak, hazırladığınız kremayı eklerlerin içine dikkatlice doldurarak servis edin.Malzemeler: Mini Ekler Hamuru İçin
* 1,5 su bardağı su* 100 gram tereyağı
* 1 su bardağı un
* 4 adet yumurta
* Bir tutam tuz
Malzemeler: Mini Ekler Kreması İçin
* 4 su bardağı süt* 1 su bardağı toz şeker
* 5 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
Malzemeler: Çikolata Sosu İçin
* 2 paket bitter veya sütlü çikolata (benmari usulü eritilecek)Hazırlanışı: Mini Ekler
1. Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra unu ve tuzu birden ekleyip, karıştırın. Hamur topaklanana ve tencerenin kenarından ayrılmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın.2. Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Hamurun kıvamı, boru ile sıkılabilecek kıvama gelinceye kadar çırpın.
3. Hazırlanan hamuru, fırın tepsisine sıkma torbası yardımıyla mini ekler şeklinde sıkın.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.
5. Krema malzemelerini bir tencerede çırpın. Kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
6. Soğuyan eklerlerin içine kremayı şırınga yardımıyla doldurun.
7. Üzerini erimiş çikolata sosuyla süsleyin ve servis edin.