Tarif Hakkında

Pastanelerin enfes doğum günü pastalarını aratmayacak kadar lezzetli bir tarif, artık kendi mutfağınızda! Bu kolay tarifi uygulayarak sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu pasta, özel günlerinize mükemmel bir tat katacak. İçerisindeki malzemeler, herkesin kolaylıkla bulabileceği türden. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem pastayı çok sevecekler. Hem görsel hem de lezzet olarak mükemmel bir deneyim sunuyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı (1 parmak eksik) toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 paket krem şanti

Kreması için:

  • 1.5 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Süsleme için:

  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 6 adet çilek
  • 3 adet mandalina
  • 3-4 dal frenk üzümü

Hazırlanışı

Öncelikle kek için gerekli olan yumurta, şeker, un, ılık su, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Muhallebisi için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı, vanilya ve krem şantiyi bir tencerede karıştırarak pişirin. Pişen muhallebini soğumaya bırakın. Soğuyan keki ikiye kesin ve arasına muhallebiyi sürün. Kreması için krem şantiyi süt ile çırpın ve kekin üzerine sürün. Son olarak, damla çikolata, çilek, mandalina ve frenk üzümü ile pastayı süsleyin. Doğum günü pastanız hazır!