Fırında Bal Kabağı Kızartması: Lezzetli Bir Tarif
Bu tarifle, tadına doyamayacağınız enfes bir fırında bal kabağı kızartması hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı oldukça kolaydır. Baharat karışımını dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Kimyon, tarçın, zencefil gibi baharatlar mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Fırında pişirme süresi, bal kabağınızın kalınlığına göre değişiklik gösterebilir. Pişerken arada bir kontrol etmeniz, kızarmasını eşit şekilde sağlamanıza yardımcı olacaktır. Servis etmeden önce, üzerine biraz taze ot serpebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 1 dilim bal kabağı (tercihen kabak çeşitlerinden birini seçebilirsiniz)* 3 yemek kaşığı baharat karışımı (kimyon, tarçın, zencefil vb.)
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilebilir)
Hazırlanış Adımları
1. Bal kabağını yıkayıp, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin.2. Bir kapta sıvı yağı, baharat karışımını ve tuzu iyice karıştırın.
3. Bal kabağı dilimlerini karışıma iyice bulayın.
4. Hazırladığınız bal kabağı dilimlerini fırın tepsisine dizin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika (kabağın kalınlığına göre süre değişebilir) kızarana kadar pişirin.
6. Pişen fırında bal kabağı kızartmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.