Muhteşem Lezzet: Fırında Kabak Dolması

Annelerimizin ellerinden çıkan o enfes fırında kabak dolmasını özleyenler için harika bir tarif. Ağır ağır fırında pişerek, her lokmada damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz, misafirlerinizi etkileyecek enfes bir kabak dolması tarifi. Taze baharatların ve özenle seçilmiş malzemelerin uyumu, bu tarifi benzersiz kılıyor. Hazırlanışı oldukça pratik, denediğinizde pişman olmayacağınızdan eminiz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin.

Malzemeler

Kabak Dolması İç Malzemesi:

4 adet sakız kabağı
125 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı sumak
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos Malzemeleri:

2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle, kabağın içini temizleyip, dolma için hazırlayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Kıymayı, pirinci, kıyılmış soğanı, sarımsağı, domates salçasını ve tüm baharatları bir kapta iyice karıştırın. Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayıp, harca ekleyin. Tuz ve nar ekşisini de ilave edip, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı kabağın içine güzelce doldurun.
2. Fırın tepsisine dolmaları dizin. Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayıp, kabağın üzerine serpiştirin. Üzerine rendelenmiş domatesi ve zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı suyu da tepsiye dökün.
3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 1 saat veya kabağın yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi, kabağın büyüklüğüne göre değişebilir. Pişen kabak dolmasını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!