Fırında Karnıyarık: Lezzetli Bir Tarif

Görünümü ve tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan fırında karnıyarık, yapımı oldukça kolay ve keyifli bir yemektir. Bu tarifimizle, misafirlerinizi veya ailenizi enfes bir lezzetle şımartabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratiktir. Malzemeleri temin ettikten sonra, kısa sürede enfes bir karnıyarık hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilen malzemelerdir. İsterseniz malzemeleri kendi zevkinize göre de ayarlayabilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Patlıcan Hazırlığı: 7-8 adet orta boy patlıcan, 7-8 adet yeşil biber, 1 adet domates. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini oyulmuş bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yeşil biberleri de incecik doğrayın. Domatesi de küçük küpler halinde doğrayın.
Kıyma İç Harcı: 250-300 gram kıyma, 2 adet yeşil biber (ince doğranmış), 3-5 diş sarımsak (ezilmiş), 1 adet soğan (kıyılmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber. Kıymayı, doğranmış sebzeleri ve baharatları bir kapta iyice karıştırın.

Karnıyarık Hazırlama ve Pişirme

Öncelikle patlıcanları ve biberleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Ardından, patlıcanların içine hazırladığınız kıyma harcını doldurun. Doldurulmuş patlıcanları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan domatesleri ve doğranmış yeşil biberleri serpiştirin. 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı ılık suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin. 200 derecede yaklaşık 40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Fırından yeni çıkan sıcak karnıyarık'ınızı yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Yanında pilav veya salata da tercih edebilirsiniz.