Fırında Karnıyarık: Lezzetli Bir Tarif
Görünümü ve tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan fırında karnıyarık, yapımı oldukça kolay ve keyifli bir yemektir. Bu tarifimizle, misafirlerinizi veya ailenizi enfes bir lezzetle şımartabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratiktir. Malzemeleri temin ettikten sonra, kısa sürede enfes bir karnıyarık hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilen malzemelerdir. İsterseniz malzemeleri kendi zevkinize göre de ayarlayabilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Patlıcan Hazırlığı: 7-8 adet orta boy patlıcan, 7-8 adet yeşil biber, 1 adet domates. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini oyulmuş bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yeşil biberleri de incecik doğrayın. Domatesi de küçük küpler halinde doğrayın.Kıyma İç Harcı: 250-300 gram kıyma, 2 adet yeşil biber (ince doğranmış), 3-5 diş sarımsak (ezilmiş), 1 adet soğan (kıyılmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, pul biber. Kıymayı, doğranmış sebzeleri ve baharatları bir kapta iyice karıştırın.