Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Bu tarif, hem doyurucu hem de yapımı kolay bir fırında pırasa yemeği sunuyor. Sıcak bir yemek arayanlar için ideal olan bu tarif, az malzemeyle büyük lezzet vaat ediyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlaması oldukça kısa sürüyor ve fırında pişmesiyle de oldukça pratik. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra fırına bırakıp diğer işlerinize bakabilirsiniz. Sofralarınıza farklılık katacak bu lezzetli tarif için gerekli malzemeler aşağıda listelenmiştir.

Malzemeler

Temel Malzemeler:

* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 5-6 adet pırasa (incecik dilimlenmiş)
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 250 gram peynir (rendelenmiş)

Süsleme İçin:

* 1 tatlı kaşığı çörek otu
* 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanış

Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra büyük bir kapta yumurtaları çırpın. Çırpılmış yumurtalara şişen bulgur, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, doğranmış yeşil biber, tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Ardından incecik dilimlenmiş pırasaları karışıma ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına yayın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin. Son olarak çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen fırında pırasa dilimlerini sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!