İpeksi Bir Lezzet: Frambuazlı Çikolata Tartolet

Ev yapımı tatlıların keyfini çıkarmak isteyenler için enfes bir tarifimiz var! Bu tarifle, ağızda dağılan, ipeksi bir kıvamda frambuazlı çikolata tartoletler hazırlayacaksınız. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu lezzeti, sevdiklerinizle paylaşmak için hemen deneyebilirsiniz. Çikolatanın yoğunluğu ve frambuazın ferahlığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Kıtır bir taban ve kremalı dolgusuyla, bu tartoletler her damak zevkine hitap edecek. Tatlı krizlerinize anında çözüm olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar.

Malzemeler: Hazırlık Aşaması

Tartolet Hamuru İçin:

* 100 gram tereyağı ya da margarin
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 2-3 su bardağı un

Krema İçin:

* 1 adet yumurta
* 2 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 silme yemek kaşığı un
* 1 paket vanilin
* 100 mililitre süt kreması

Frambuazlı Çikolata Dolgusu İçin:

* 70 gram frambuazlı çikolata
* 100 mililitre süt kreması

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle tartolet hamurunu hazırlayalım. Tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice çırpın. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış tartolet kalıplarına yayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tartoletler soğuduktan sonra krema için malzemeleri bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Soğuyan kremayı pişmiş tartoletlerin üzerine yayın. Frambuazlı çikolatayı benmari usulü eritip, süt kremasıyla karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu da tartoletlerin üzerine dökün ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Son olarak, isteğe bağlı olarak taze frambuazlar ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!