Klasik Bir Lezzet: Soğan Çorbası

Bu tarifte, sağlıklı ve lezzetli bir soğan çorbası için Fransız mutfağından esinlendik. Geleneksel yöntemi kendi damak zevkimize uyarlayarak, eşsiz bir tat elde ettik. Soğanın sayısız faydasını, bu enfes çorbada buluşturuyoruz. Sıcak bir kış akşamında ya da hafif bir öğlen yemeği için ideal olan bu tarif, mutfağınıza pratikliği ve lezzeti bir arada getiriyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem doyurucu hem de oldukça besleyici. Deneyimli aşçılar için olduğu kadar, mutfakta yeni adımlar atanlar için de mükemmel bir seçim. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes soğan çorbasına bayılacak.

Gerekli Malzemeler

* 4 adet kuru soğan* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 6 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kekik
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 1 tutam pul biber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede eritin. Doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip, yaklaşık 7-8 dakika kadar yumuşayana kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin ve çorbayı sürekli karıştırarak koyulaştırın. Kekik, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin. Son olarak pul biberi ekleyip, karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre üzerine kıyılmış taze maydanoz ya da kızarmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!