Nostaljik Lezzet: Ganajlı Mozaik Pasta
Çocukluğumuzun unutulmaz lezzetlerinden biri olan mozaik pasta tarifiyle karşınızdayız! Mis kokulu muhallebi ve gevrek bisküvilerin muhteşem uyumu, her lokmada sizi çocukluğunuza götürecek. Bu enfes pastayı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça pratik olup, malzemeleri de genellikle evlerde bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Ailenizle veya sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özel günleriniz için harika bir seçenek olan bu pasta, sade görünümüne rağmen damakta bıraktığı lezzet ile herkesi etkileyecektir. Malzemeleri bir araya getirip tarifimizi takip ederek siz de bu enfes pastayı hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!Malzemeler: Bisküvili Taban ve Muhallebi
* 300 gram petibör bisküvi* 2,5 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 4 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 60 gram bitter çikolata
Malzemeler: Ganajlı Süsleme
* 200 mililitre çiğ krema* 80 gram çikolata
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
1. Öncelikle, mozaik pasta için bisküvileri robottan geçirerek veya poşet içinde ezip ufaltın.2. Ayrı bir kapta, süt, kakao, şeker ve tereyağını karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
3. Kaynamaya başlayınca, kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
4. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Soğuyan muhallebiyi, ufalanmış bisküvilerle karıştırın.
6. Kare veya dikdörtgen bir borcama bisküvili karışımı yayın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
7. Çiğ kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip ganaj hazırlayın.
8. Soğuyan ganajı, dinlendirdiğiniz bisküvili karışımın üzerine yayın ve güzelce yayın.
9. En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ganajlı mozaik pasta servise hazır.