Kolay Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

İlk defa kek yapacaklar için bile oldukça kolay olan bu havuçlu tarçınlı kek tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hafif tatlılığı ve yumuşak dokusuyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu nefis kek, hem yapımı hem de sunumu ile oldukça etkileyici. Tarçının sıcaklığı ve havuçların tatlılığı mükemmel bir uyum yakalıyor. İçerisinde cevizin de kattığı lezzet ile damakta unutulmaz bir iz bırakıyor. Hazırlaması oldukça kısa süren bu tarif, sizlere keyifli bir deneyim sunacak ve misafirlerinizi de etkileyecektir. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Malzemeler

Kek için: 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet orta boy havuç (rendelenmiş), 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ceviz içi (kırılmış), 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın.
Süsleme için: 1/2 adet rendelenmiş havuç, 1 adet yumurta akı, 150 gram pudra şekeri, 1/2 yemek kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı

Öncelikle, kek karışımını hazırlamak için derin bir kapta eritilmiş tereyağı, toz şeker, rendelenmiş havuçlar, yumurtaları çırpın. Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın ve yavaşça kek karışımına ekleyin. Son olarak, ceviz içlerini ve tarçını da ilave edip, tüm malzemeleri iyice birleştirin. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, süsleme için malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Yumurta akını ve pudra şekerini çırpıp, limon suyunu ekleyin. Pişen keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve rendelenmiş havuçlarla süsleyin. Sonrasında dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bu kolay havuçlu kek tarifi ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz.