Muhteşem Bir Lezzet: Hindistan Cevizli Sütlaç

Yaz kış demeden keyifle tüketebileceğiniz, mis gibi kokusuyla mutfağınızı saracak enfes bir sütlaç tarifiyle karşınızdayız. Tarçının eşsiz aromasıyla buluşan hindistan cevizi, bu tatlıyı unutulmaz kılacak. Pürüzsüz kıvamı ve hafif tatlılığıyla damağınıza bayram yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir tatlıya sahip olmanızı sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Sıcacık bir akşam için mükemmel bir tercih olan bu hindistan cevizli sütlaç, çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Şimdi, malzemelerimizi hazırlayıp, bu nefis lezzeti birlikte yapmaya başlayalım!

Malzemeler ve Hazırlanış

1,5 çay bardağı pirinç, 1 litre süt, 1 kase şeker, 2 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 adet portakal kabuğu ihtiyacınız olan malzemeler. Öncelikle pirinci yıkayıp, sütü tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayan süte pirinci, şekeri, pirinç ununu ve hindistan cevizini ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pirinçler yumuşayıp, sütlaç kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ocaktan alın ve içine tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. İyice karıştırın. Daha sonra tercihinize göre porsiyonluk kaplara veya büyük bir kaba paylaştırıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Soğuk olarak servis edilmesi daha lezzetli olacaktır.

Servis Önerileri

Hazırladığınız enfes sütlaç'ı tercihinize göre süsleyebilirsiniz. Üzerine birkaç damla kayısı veya vişne sosu damlatabilir, fındık veya fıstık gibi kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!