Öncelikle iç harcını hazırlayalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, 400 gram kıymayı ekleyin. Kıyma hafifçe kızarana kadar kavurun. Ardından, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı tane karabiber ilave edip karıştırın. Üç adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayıp kıymara ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. 4 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Son olarak, 1/3 su bardağı ceviz içini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İç harcımız hazır!
Lezzetli İçli Köfte Hamuru
Şimdi de içli köfte hamurunu hazırlayalım. Geniş bir kapta 2,5 su bardağı ince köftelik bulgur, 1/2 su bardağı irmik, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı tane karabiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını karıştırın. 2,5 su bardağı sıcak suyu azar azar ekleyerek, yoğurma işlemine başlayın. Hamur kıvamını aldıktan sonra, 1 su bardağı (bir parmak eksik) unu ve 1 adet orta boy yumurtayı ekleyip, iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp, 15-20 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında hamur dinlenip daha kolay şekil alacaktır.
Tam Kıvamında İçli Köftenizi Pişirin
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı avuç içleriniz arasında yuvarlayarak ince bir şekilde açın. Hazırladığımız iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup, hamuru kapatarak tekrar yuvarlayın. Bir tencereye 5 litre suyu ve 1 çay kaşığı tuzu koyup kaynatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynar suya atın. İçli köfteler su yüzüne çıkınca yaklaşık 5-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen içli köfteleri süzgeçten geçirerek fazla suyunu arındırın. 2 su bardağı soğuk suda bekletin. Son olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Pişen içli köfteleri soğuk yoğurt ve salça sosuyla servis edebilirsiniz. Yanında cacık, turşu veya mevsim salatası da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz kızarmış soğanla birlikte de servis edebilirsiniz. Bu tarifle hazırladığınız tam kıvamında içli köfte, hem lezzetli hem de görsel olarak şahane olacaktır.