Çay Saatinizin Yeni Favorisi: Ispanaklı Köstebek Pasta

Rengi ve lezzetiyle çay saatlerinizi renklendirecek enfes bir ispanaklı köstebek pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik olması hem de damakta bıraktığı eşsiz tat ile tüm misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, malzemelerinin uygunluğu ve yapımı kolaylığı ile hafta içi akşamları bile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir seçenek. Hem görsel açıdan şık, hem de lezzetli bir sunum arayanlar için ideal bir tariftir. Tarifin detaylarına geçelim ve bu harika pastayı birlikte hazırlayalım. Püf noktaları ve önerilerimizle, pastanızın mükemmel bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayacağız. Deneyin ve çay saatlerinizi unutulmaz kılın!

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı elenmiş un
* 20 dal ıspanak (iyice yıkanmış ve incecik doğranmış)

Malzemeler: Muhallebisi

* 1,5 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Ispanaklı Köstebek Pasta

1. Öncelikle, ispanaklı köstebek pasta hamuru için derin bir kapta yumurta, süt, şeker ve sıvı yağı çırpın. Daha sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son olarak incecik doğranmış ıspanakları ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
2. Pasta pişerken, muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede sütü, şekeri ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir kapta unu ve nişastayı karıştırın. Kaynayan süte azar azar ekleyerek çırpın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Pişen pastayı soğumaya bırakın.
3. Soğuyan pasta üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında en az 1 saat dinlendirmenizi öneririz. Afiyet olsun!