Muhteşem Ispanaklı Tart Kek

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ağızda dağılan lezzetli bir ispanaklı tart kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeler her evde bulunan türdendir. Tarifimizde kullandığımız ıspanağın tazeliğine dikkat etmenizi öneririz. Kekin yumuşak ve kabarık olması için malzemelerin ölçülerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca, fırın sıcaklığını da iyi ayarlamak önemlidir.

Malzemeler: Kek Hamuru

* 5-6 dal taze ıspanak* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 2 çay bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu

Malzemeler: Krema

* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket vanilin
* 1 paket krem şanti
* 3-4 adet çilek (süsleme için)
* 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (süsleme için)

Hazırlanışı:

Öncelikle ıspanağı yıkayıp iyice sularını süzdürün. Daha sonra kek hamuru için; yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma yavaşça ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra incecik doğranmış ıspanağı da ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Sütü, şekeri ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi çırparak ekleyin ve tekrar çırpın. Pişen kek tamamen soğuduktan sonra üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!