Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes tepsi böreği için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. 4 adet yufkayı, 400 gram lor peynirini, 2 demet ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakı, 1 adet büyük soğanı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay bardağı sıvı yağı ve 1 çay kaşığı tuzu bir kenarda bekletelim. Bu malzemelerimiz ıspanaklı harcımız için oldukça önemli. Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayalım. Soğanı da küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda hafifçe soteleyelim. Daha sonra doğranmış ıspanakları ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim. Pişen ıspanağı süzüp, soğumaya bırakalım. Soğuyan ıspanağı, lor peyniri, soğan, kırmızı biber ve tuz ile güzelce karıştıralım. Hazırladığımız harcımız artık kullanıma hazır.

Sosu Hazırlamak

Börek için muhteşem bir sos hazırlayacağız. Bunun için 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet küçük boy yumurtayı bir kapta çırpın. Bu karışımımız böreğimizin her yerine eşit bir şekilde dağılarak, güzel kızarmasını sağlayacak. Malzemeleri iyice çırparak homojen bir kıvam elde etmeliyiz. Yeterince çırpılmış olduğundan emin olmalıyız ki, böreğimiz her yerden eşit şekilde pişsin. Bu sos, böreğimizin lezzetini ve kıvamını daha da üst seviyelere taşıyacak. Daha sonra, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tutam çörek otunu ayrı bir kapta karıştırarak üzeri için sosumuzu hazırlayalım. Çörek otu böreğimize güzel bir koku ve görüntü katacak.

Börek Pişirme Süreci

Geniş bir fırın tepsisine ilk yufkayı serin ve hazırladığımız ıspanaklı harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. Üzerine ikinci yufkayı koyun ve kalan harcı da bu yufkanın üzerine yayın. Bu şekilde devam ederek tüm yufkaları ve harcı kullanın. En üstteki yufkayı, hazırladığımız sütlü sosla iyice ıslatın. Daha sonra, üzerine ikinci sosumuzu (yoğurtlu olanı) yayın ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınması için birkaç dakika bekletin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!