Muhteşem Kakaolu Islak Kek İçin Malzemeler

Bu enfes kakaolu ıslak kek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un gerekiyor. Kek kalıbını yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. Bol soslu ıslak kek deneyimi için ise; 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı tuz hazır bulundurun. Malzemeleriniz hazır olduğuna göre, lezzetli yolculuğumuza başlayabiliriz!

Kakaolu Islak Kek Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri mikserde iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya, kakao ve kabartma tozunu ilave edip kısaca karıştırın. En son olarak unu azar azar ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin. Bu arada, muhteşem sosunu hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede süt, kakao, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin ve tuzu ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine bolca sosu dökün ve iyice emmesini sağlayın. İşte bu kadar, lezzetli kakaolu ıslak kekiniz hazır!

Püf Noktaları ve Sunum Önerileri

Kakaolu ıslak kek tarifinizin daha da lezzetli olması için birkaç püf nokta paylaşalım. Kekinizi daha nemli tutmak için, fırından çıkarır çıkarmaz üzerine sıcak sosu dökebilirsiniz. Ayrıca, kekin üzerine pudra şekeri serpiştirerek veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!