Muhteşem Kakaolu Muzlu Muffinler
Artık kullanılmayan, kabukları kararmış muzlarınızın tadını çıkarmanın en güzel yolu! Bu tarifle, hem kolay hem de son derece lezzetli kakaolu muzlu muffinler hazırlayacaksınız. Tarifimizde tam buğday unu kullanarak daha sağlıklı bir seçenek sunuyoruz. Çayınızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu nefis muffinleri denemeden geçmeyin. Hazırlaması oldukça basit ve kısa sürede fırından çıkıyor. İçine ekleyeceğiniz bitter çikolata parçalarıyla da lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem muffinleri çok sevecekler. Deneyin ve bize geri bildiriminizi iletin!
Malzemeler
Bu enfes kakaolu muzlu muffinler için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
- 3 adet olgun muz
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 50 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde)
Hazırlanış
Kakaolu muzlu muffinleri yapmak için öncelikle fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Muzları ezin. Daha sonra, derin bir kapta ezilmiş muzlar, bal, yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırın. Ayrı bir kapta ise unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve karbonatı eleyin ve karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelere yavaşça ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Karışıma bitter çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayın veya kağıt muffin kaplarıyla kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Muffinlerin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz. Pişen muffinleri kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.
İpuçları
Daha yoğun bir kakaolu tat için, kakao miktarını artırabilirsiniz. İsterseniz, üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Muffinlerinizi oda sıcaklığında veya buzdolabında saklayabilirsiniz.