Muhteşem Trileçe Tatlısı
Trileçe, Balkan mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Kökeni, İspanyol "Tres Leches" tatlısına kadar uzanır. Bu tarifimizde, klasik trileçe'ye lezzet katacak karamel sosunu kullanıyoruz. Hafif ve nefis bir tat için ideal. Yumuşacık kek dokusu ve yoğun karamel aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir lezzet olarak değerlendirebilirsiniz. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu muhteşem tatlıyı hemen denemeye ne dersiniz? Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacaklar.
Malzemeler: Kek için
4 adet yumurta, 8 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 6 yemek kaşığı un, 1/4 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Malzemeler: Süt Karışımı ve Karamel Sosu için
4 su bardağı süt (inek sütü), 1 yemek kaşığı süt tozu, 200 ml krema, 1 su bardağı toz şeker, 200 ml krema ve 1 yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı:
Öncelikle kek için tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Yağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek pişerken süt karışımını hazırlayın. Sütü, süt tozunu ve kremayı bir tencerede kaynatın. Pişen keki fırından çıkarın ve sıcakken üzerine süt karışımını yavaşça dökün. Kekin sütü iyice emmesini bekleyin. Bu arada karamel sosunu hazırlayın. Şekeri ve tereyağını bir tencerede eritip, kremayı ekleyerek karıştırın. Soğuyan kekin üzerine karamel sosunu gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!