Kaymaklı Dereotlu Poğaça: Lezzetli Bir Tarif

Bu tarifle, ağızda dağılan enfes bir poğaça hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit, hazırlanması ise oldukça keyifli. Özellikle kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize eşlik etmesi için ideal. Taze otların verdiği ferahlık ve kaymağın yumuşaklığı, damakta unutulmaz bir lezzet bırakacak. Poğaçalarınızı dilediğiniz gibi süsleyebilir, üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis ettiğinizde lezzetinin daha da artacağını göreceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçadan çok memnun kalacak. Deneyip, bize de yorumlarınızı bırakmayı unutmayın!

Malzemeler: Hamurun İçin

* 150 gram kaymak
* 1 adet yumurta akı
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 2,5-3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Malzemeler: Peynir İç İçin

* 1 küçük boy kase Ezine peyniri (veya benzeri beyaz peynir)
* 1 küçük boy kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 küçük boy kase köy peyniri (ufalanmış)

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, derin bir kapta kaymak, yumurta akı ve yoğurdu iyice çırpın. Daha sonra, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura ince ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırın. Hamuru fazla yoğurmadan, yaklaşık 5 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde kopararak yuvarlayın. Her bir parçanın içine, Ezine peyniri, kaşar peyniri ve köy peynirini karıştırarak hazırladığınız peynir harcından koyun. Yuvarlak şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürebilir veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sıcak Servis Önerisi

Bu lezzetli kaymaklı dereotlu poğaçaları, sıcak olarak çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında bir kase yoğurt veya ayran da ikram edebilirsiniz.