Lezzetli ve Sıcacık Yoğurtlu Bulgur Çorbası
Klasik tariflerden farklı olarak, bu yoğurtlu bulgur çorbası'nda nane yerine bolca kekik kullanarak, çorbaya eşsiz bir aroma katıyoruz. Nohut, bulgur ve yoğurtun muhteşem uyumuna kekik kokusu eşlik ediyor. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çorbanın kıvamını ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbaya bayılacaklar. Dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya pul biber ekleyebilirsiniz. Servis ederken yanında çıtır ekmek ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
Çorba İçin:
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 6 su bardağı et suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Hazırlanış
Öncelikle nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tereyağını tencerede eritip, doğranmış soğan ve yeşil biberleri kavurun. Unu ekleyip, hafifçe kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin. Kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Islatılmış nohutları ve et suyunu ekleyip, kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, bulguru ilave edin ve kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt sosu için yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Pişen çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından bu karışımı çorbanın içine ilave edin ve karıştırın. Çok fazla karıştırmayın, aksi takdirde yoğurt kesebilir. Kıvamına göre daha fazla et suyu ekleyebilirsiniz. 10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!