Lezzetli Bir Kıymalı Biber Dolması

Herkesin sevdiği biber dolmasının enfes bir kıymalı versiyonunu denemeye hazır mısınız? Bu tarifimizle, ağızda dağılan, mis gibi kokan bir kıymalı biber dolması hazırlayacaksınız. Bol malzemeli ve pratik tarifiyle sofralarınızın gözdesi olacak bu lezzeti mutlaka deneyin. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacak. Hazırlık aşamaları oldukça kolaydır ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram dolmalık biber* 150 gram kıyma
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1/2 su bardağı bulgur
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy domates (küp küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1,5 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1,5 su bardağı kaynar su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin ve içlerini boşaltın. Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip birlikte birkaç dakika daha kavurun. Pirinci ve bulguru ilave edin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Üzerine doğranmış domatesleri, salçaları, baharatları ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. Hazırladığınız harçla biberleri doldurun. Geniş bir tencereye bir miktar zeytinyağı koyup biberleri içine yerleştirin. Üzerlerine kaynar suyu dökün ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 45-60 dakika). Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!