Lezzetli Bir Yemek: Kıymalı Meksika Fasulyesi

Bu tarif, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir kıymalı Meksika fasulyesi yemeği sunuyor. Eşsiz aroması ve doyurucu yapısıyla, hem hafta içi akşam yemekleriniz hem de hafta sonu brunchlarınız için ideal bir seçenek. Tarifimizde kullanılan baharatlar, yemeğe sıcak ve baharatlı bir tat katarken, fasulyenin kıvamı da tam kıvamında olacak. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve hızlıdır. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede masanızda sıcak ve lezzetli bir yemek bulundurabilirsiniz. İşte enfes kıymalı Meksika fasulyesi tarifimiz:

Gerekli Malzemeler

* 1 konserve Meksika fasulyesi (400g)
* 250 gram kıyma
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates püresi
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber (paprika)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/4 demet taze maydanoz (kıymış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak su

Hazırlanış

Öncelikle, geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını, domates püresini, kimyonu, kekiği, paprikayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Konserve Meksika fasulyesini (sıvısıyla birlikte) tencereye ekleyin. Sıcak suyu da ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Kıymalı Meksika fasulyesi yemeğinizi, tercihinize göre pilav, patates püresi veya tortilla ile servis edebilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.