Lezzetli Bir Kıymalı Patlıcan Yemeği

Suyunu ekmek banıp yiyebileceğiniz, enfes bir kıymalı patlıcan yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi denemeden patlıcan yemeklerinin tadına varmış sayılmazsınız! Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu yemek, özellikle pilavla birlikte mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz enfes bir akşam yemeği seçeneği. Malzemeleri hazırladıktan sonra, pratik adımları takip ederek kısa sürede sofranızı süsleyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için ideal. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve mutfağınızda harikalar yaratın.

Gerekli Malzemeler

Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet orta boy patlıcan, 250 gram kıyma, 1 adet orta boy soğan, 3 diş sarımsak, 3 adet domates, 3 adet yeşil sivri biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su, 1/3 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/6 adet limonun rendesi ve 1 avuç maydanoz.

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları yıkayıp, küp küp doğrayın. Ardından, bir tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip, iyice kavurun. Sarımsağı ekleyip bir dakika daha kavurduktan sonra, doğranmış domatesleri ve yeşil biberleri ilave edin. Domates salçasını, şekeri, tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. 2 su bardağı suyu da ekleyip, karıştırın. Küp doğranmış patlıcanları tencereye ekleyin ve malzemeler iyice karışana kadar pişirin. En son aşamada limon rendesi ve maydanozu ekleyip karıştırın. 15 dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz. Yanında pilav veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Patlıcanların suyunu çekmesi için, doğradıktan sonra tuzlayıp 15 dakika bekletebilirsiniz. Daha lezzetli bir sonuç için, tercihinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!