Lezzetli ve Doyurucu Bir Çorba

Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de doyurucu bir kıymalı terbiyeli çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir çorba deneyimi sunuyor. Kıymanın enfes aromasıyla yoğurdun kremamsı dokusunun buluştuğu bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak, sıcak yaz günlerinde ise serinletecek bir lezzet. Tarifimizdeki malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlama süreci de oldukça kısa olduğundan, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbaya bayılacak!

Malzemeler

Kıyma Kavurması İçin:

* 3 çorba kaşığı kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 su bardağı sıcak su

Terbiye İçin:

* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 1 çay bardağı sıcak su
* 2 su bardağı su (veya et suyu)

Hazırlanış

Öncelikle kıyma kavurmasını hazırlayalım. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Biber salçası ve domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve nane ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Kıyma karışımına yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!