Lezzetli ve Farklı Bir Akşam Yemeği: Köfteli Karnabahar

Akşam yemeği için ne pişireceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, sizler için enfes bir tarif hazırladık! Daha önce hiç denemediğiniz, doyurucu ve lezzetli bir yemek olan köfteli karnabahar yemeği, hem pratik hem de oldukça besleyici. Aileniz ve sevdikleriniz bu farklı ve sulu yemeğe bayılacak. Tarifimizde kullandığımız baharatlar yemeğe eşsiz bir aroma katarken, karnabaharın hafif tadı ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve kısa sürede masanızda harika bir yemek olacak.

Malzemeler

* 300 gram kıyma
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
* 1 yemek kaşığı su
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı pul biber
* 400 gram karnabahar (küçük parçalar halinde ayrılmış)
* 2 su bardağı su

Köfteli Karnabahar Yemeğinin Hazırlanışı

Öncelikle, kıymayı, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, ekmek kırıntısı ve suyu iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Daha sonra, küçük köfteler hazırlayıp bir kenara alın. Bir tencerede sıvı yağı ve tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Domates salçasını ve pul biberi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Daha sonra, hazırladığınız köfteleri tencereye ekleyin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Küçük parçalar halinde ayırdığınız karnabaharı tencereye ilave edin. 2 su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte, karnabahar yumuşayana ve su çekene kadar pişirin. Arzuya göre, üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bu enfes köfteli karnabahar yemeğini daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf nokta: Kıymayı iyice yoğurmanız köftelerin daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar. Karnabaharın fazla pişmesine dikkat edin, yumuşak ancak dağılmaması önemlidir. İsteğe bağlı olarak, yemeğe biraz taze kekik veya nane de ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce, yemeğin üzerine bir kaşık yoğurt veya ekşi krema da ekleyebilirsiniz.