Lezzetli Bir Yeşil Mercimek Çorbası

Bu tarifle, kaşık kaşık yiyebileceğiniz enfes bir köfteli yeşil mercimek çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanış adımlarını takip ederek, kısa sürede sıcak ve doyurucu bir çorba sofralarınıza gelecek. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacaklar. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Siz de bu enfes lezzeti denemek için hemen malzemeleri hazırlamaya başlayın! Afiyet olsun!

Köfte Hazırlama

Öncelikle köfte için; 250 gram dana kıymayı, ince ince doğranmış 1 adet soğanı, 1 tutam maydanozu, ½ çay kaşığı kırmızı biberi, ½ çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı bir kapta iyice yoğurun. Kıymayı güzelce yoğurmak, köftelerin daha lezzetli olmasını sağlar. İsteğe bağlı olarak, köfte harcına biraz galeta unu da ekleyebilirsiniz. Bu, köftelerin daha sıkı kıvamda olmasını sağlayacaktır. Hazırlanan köfte harcından, küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.

Çorba Hazırlama ve Sunum

1 su bardağı erişteyi, 1 çay bardağı yeşil mercimeği ve 1 litre suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığınız köfteleri çorbaya ekleyin. Orta ateşte, mercimekler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta, 2,5 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu çırpın. Çorba pişerken, 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve 1 tutam nane ekleyerek kokusunu çıkarın. Pişen çorbaya, yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak çorbanın kıvamını ayarlayın. Son olarak, tereyağı ve nane karışımını çorbaya ilave edip, karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!