Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi: Elmalı Turta

Bu enfes elmalı turta tarifiyle çay saatlerinizi şenlendirin! Pürüzsüz hamuru ve lezzetli elma dolgusuyla, herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif. Hazırlığı oldukça kolay, malzemeleri de her mutfakta bulunabilecek türden. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Bir dilim yetmeyecek kadar lezzetli olan bu turta, siz de deneyin ve farkı görün. Özellikle elmanın doğal tatlılığı ile şeker oranını da ayarlayabilirsiniz. Bu pratik tarifle mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu kolay elmalı turta için ihtiyacınız olan malzemeler: 3 adet yumurta, 210 gram toz şeker, 125 gram yumuşak margarin, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 adet şekerli vanilin, 3 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı tarçın, 220 gram un, 1 paket kabartma tozu ve 3 adet elma. Öncelikle, fırını 180 dereceye önceden ısıtmayı unutmayın. Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkararak istediğiniz şekilde doğrayın. Daha sonra, yumurta ve şekeri birlikte çırpın. Margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin.

Elmalı Turta Hazırlama Adımları

Ardından, tuz, vanilin, süt ve tarçını ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve spatula ile karıştırın. Elmaları hamura ekleyip nazikçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırın, kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiştir. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın ve ardından dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!