Köz Biberli Börek İçin Malzemeler

Bu enfes börek tarifinde, közlenmiş biberlerin eşsiz lezzeti labne, yoğurt ve peynirin muhteşem uyumu ile buluşuyor. Malzemeler oldukça basit, hazırlaması ise bir o kadar keyifli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Özellikle pikniklerde veya iftar sofralarınızda gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Hazırlaması kolay, tadı ise damağınıza bir şölen. Afiyet olsun!
* 15 adet közlenmiş biber
* 1 su bardağı un
* 1 tutam tuz

Lezzetli Börek Harcı

Harcın püf noktası, malzemelerin birbirini tamamlaması ve mükemmel bir denge yaratması. Taze soğanın ferahlığı, labne ve yoğurtun kıvamı, peynirin tuzluluğu, bütün bu lezzetler mükemmel bir uyum sergiliyor. Hazırlarken dikkat etmeniz gereken tek şey, malzemeleri eşit miktarda karıştırmak.
* 3 yemek kaşığı labne
* 2 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 tutam tuz
* 1 avuç beyaz peynir

Fırında Pişen Biber Böreği

Fırından yeni çıkmış sıcak biber böreğinin kokusu mutfakta gezinirken, sabırsızlıkla tadına bakmayı bekleyemeyeceksiniz. Üzerine serpilen susam, böreğe hem görsel hem de lezzet açısından güzel bir dokunuş katıyor. Servis etmeden önce biraz dinlendirmeyi unutmayın, daha güzel bir şekilde dilimleyebilirsiniz. Yanına ayran veya salata ile servis edebilirsiniz.
* 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Hazırlanışı

Malzemeleri hazırladıktan sonra, öncelikle közlenmiş biberleri incecik doğrayın. Daha sonra, un, tuz ve suyu karıştırarak hamuru yoğurun. Ayrı bir kapta, labne, yumurta, yoğurt, taze soğan, tuz ve beyaz peyniri iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Hamuru açın, üzerine harcı ve doğranmış biberleri yayın. Kaşar peynirini serpip rulo yapın. Dilimler halinde kesin ve tepsiye dizin. Kavrulmuş susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.