Muhteşem Lezzet: Kremalı Mantar Soslu Tavuk

Davet sofralarınızın yıldızı olacak, hem görüntüsü hem de lezzetiyle büyüleyen bir tarif hazırladık. Bu enfes kremalı mantar soslu tavuk yemeği, misafirlerinizi etkileyecek kadar özel ve yapımı oldukça kolay. Dilerseniz yanında pilav ya da patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Özel günlerinizde veya hafta sonu akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz de bu lezzetli yemeğe bayılacak. Hafif baharatlı sosu ile damağınıza enfes bir tat bırakacak. Hazırlama aşamalarını dikkatlice takip ederseniz mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Hazırlama Aşaması

Öncelikle tavuk göğüslerini temizleyip, ince şeritler halinde doğrayalım. Daha sonra 2 adet yumurtayı çırpıp, üzerine 1/2 çay bardağı un, 1/2 çay bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyerek karıştıralım. Tavuk şeritlerini bu karışıma bulayıp, kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım. Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzelim. Bu işlem, tavukların dışının çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Kremalı Mantar Sosunun Hazırlanması

Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağda ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı hafifçe kavuralım. 600 gram temizlenmiş mantarları ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip, 1-2 dakika kavuralım. 400 mililitre tavuk suyunu yavaşça ekleyerek sürekli karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra 200 mililitre kremayı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı muskat cevizi ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip, kısık ateşte 5-7 dakika pişirelim. Son olarak, 1/2 demet maydanozu ince ince doğrayıp sosa ekleyelim.

Servis ve Sunum Önerileri

Hazırladığımız kremalı mantar sosunu kızarttığımız tavukların üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav, patates püresi veya fırınlanmış sebzelerle servis ederek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!