Muhteşem Bir Lezzet: Limon Soslu Cheesecake

Limon soslu cheesecake tarifiyle, ağızda dağılan, enfes bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Bu tarif, çökmeyen, tam kıvamında, harika bir cheesecake elde etmenizi sağlayacak. Hazırlaması kolay, malzemeleri herkeste bulunan bu tarif, hem lezzetli hem de pratik. Özel günlerinizde veya misafirlerinize ikram etmek için ideal. Ertesi güne kalmaması da ayrı bir avantaj. Bu cheesecake, tadına bakan herkesi kendine hayran bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Krust ve Cheesecake Karışımı

* 2 paket yulaflı bisküvi
* 50 gram tereyağı veya margarin
* 300 gram labne peyniri
* 1 paket krema
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 3 yemek kaşığı (silme) un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* 1/2 adet limonun suyu

Malzemeler: Limon Sosu

* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı su
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 4-5 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya

Hazırlanış

Öncelikle, yulaflı bisküvileri rondoda veya bir poşet içinde iyice ufalayın. Eritilmiş tereyağını veya margarini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış bir kalıba yayın ve bastırarak sıkıştırın. Buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Bu arada, labne peynirini, kremayı, yumurtaları, şekeri, vanilyayı, unu, nişastayı, limon kabuğunu ve limon suyunu mikserde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Hazırlanan karışımı, bisküvili tabanın üzerine dökün. 160-170 derecede önceden ısıtılmış fırında, su banyosunda yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Limon sosu için; sütü, suyu, limon suyunu, nişastayı, şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan cheesecake'in üzerine limon sosunu dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.