Muhteşem Bir Lezzet: Limonlu İrmik Tatlısı

Eğer çay saatleriniz için pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu enfes limonlu irmik tatlısı tarifi, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınızın yıldızı olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede bu harika tatlıyı hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler, emin olabilirsiniz. İşte size adım adım tarifi; denedikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz!

Gerekli Malzemeler

İrmik Karışımı:* 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 5 yemek kaşığı irmik* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 adet damla sakızı (küçük parça)
* 1 adet vanilin
Limonlu Sos:* 2 adet limonun suyu ve kabuğu rendesi
* 2 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı şeker
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Öncelikle irmik karışımını hazırlayalım. Bir tencereye sütü, şekeri, i̇rmik, nişastayı, damla sakızını ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Kıvam oldukça önemli, pütürsüz ve krema kıvamında olmasına dikkat edin. Karışım koyulaşmaya başladıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şimdi de limonlu sosu hazırlayalım. Başka bir tencerede suyu, şekeri, nişastayı ve limon suyunu karıştırın. Rendelediğiniz limon kabuğunu ve zerdeçalını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan irmik karışımına limonlu sosu ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız limonlu irmik tatlısını dilediğiniz kaplara koyarak servis edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!