Lezzetli Bir Kahvaltı İçin: Lokmalık Pişi

Kahvaltılara farklı bir lezzet katacak, içi dolu dolu pişi topları tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarif, hem pratik oluşuyla hem de damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve kısa sürede lezzetli pişilerin tadına varabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes pişileri çok sevecek. Özellikle çocukların da çok beğeneceği bu tarif, haftasonu kahvaltılarının yıldızı olmaya aday. Siz de hemen deneyin ve lezzet şölenine başlayın!

Malzemeler: Hamur ve İç Malzemeleri

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 10 gram kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 550 gram un (kabaca)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeler:

  • 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 100 gram tuzlu lor peyniri (ufalanmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 avuç sucuk (küçük küpler halinde doğranmış)

Kızartma ve Sunum

  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanış: Adım Adım Pişi Topları

1. Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru en az 15 dakika mayalanmaya bırakın.
2. Bu sırada iç malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Sucuğu, soğanı, biberi ve maydanozu iyice harmanlayın. Son olarak lor peynirini ekleyip hafifçe karıştırın.
3. Mayalanan hamuru küçük parçalar halinde koparın ve avuç içlerinizde yuvarlayın. Her bir parçanın içine iç malzemeden koyarak tekrar yuvarlak şekil verin.
4. Geniş ve derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Pişi topları kızgın yağda her iki tarafı kızarana kadar kızartın.
5. Kızarmış pişi topları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. Yanında çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.