Lezzetli Bir Mantar Çorbası Deneyimi
Klasik mantar çorbası tariflerine farklı bir lezzet katmak isteyenler için enfes bir tarif sunuyoruz. Bu tarifimizde, geleneksel Macar mutfağından esinlenerek hazırladığımız mantar çorbası, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle baharat ve kremsi dokusuyla öne çıkan çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bolca sebze ve baharat içeren bu çorba, aynı zamanda oldukça besleyici. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzeti çok sevecek.Malzemeler ve Hazırlanış
Bu enfes Macar usulü mantar çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 500 gram mantar (tercihen karışık çeşitler, temizlenip dilimlenmiş), 2 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber, 3 bardak su, 1 bardak süt, 1 çay bardağı çiğ krema, 1 avuç doğranmış dereotu, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber.Öncelikle tereyağını orta ateşte eritin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından dilimlenmiş mantarları ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Un ve kırmızı biberi ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Suyu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin. Düşük ateşte 15 dakika kadar pişirin. Son olarak çiğ kremayı ve doğranmış yeşillikleri ekleyip, karıştırın. Kısa süre demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis edin.