Mağrip Çorbası: Unutulmaz Bir Lezzet

Farklı ve lezzet dolu bir çorba deneyimi arıyorsanız, işte karşınızda enfes bir tarif! Bu Mağrip çorbası, hem yapımı kolay hem de damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak kadar lezzetli. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, eşsiz baharat karışımıyla sizi büyüleyecek bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızda yerini alabilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, çorbanızın tadını doğrudan etkileyecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 silme yemek kaşığı domates salçası
* 6-7 su bardağı sıcak et suyu (veya sebze suyu)
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz biber
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 tutam tuz
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanış Adımları

Öncelikle soğanı incecik doğrayıp, zeytinyağı ve tereyağı karışımında hafifçe kavurun. Daha sonra unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Domates salçasını da ilave edip, kısık ateşte 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu yavaşça ekleyerek çorbayı koyulaştırın. Haşlanmış nohutları, kişniş, karabiber, kimyon, toz biber, kuru nane ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp, limon suyunu ekleyin ve hazırlayın. Sıcak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz ya da dereotu serpiştirebilirsiniz. Bu Mağrip çorbası tarifiyle, hem lezzetli bir yemek hazırlamış hem de pratik bir tarifle vaktinizi verimli kullanmış olacaksınız. Afiyet olsun!