Kolay Midye Böreği Tarifi

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, işte karşınızda enfes midye böreği! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kısa sürede misafirlerinizi etkileyebileceğiniz nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık yufkaların arasında eriyen peynir ve taze maydanozun muhteşem uyumu, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Şekil vermesi de oldukça basit olduğundan, acemi aşçılar için de ideal bir seçenek. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu midye böreği tarifini mutlaka denemelisiniz. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olur. Ayrıca, dilerseniz iç harcına farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!

Malzemeler

Yufka ve Sos İçin:

* 3 adet yufka
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç Malzemeler:

* 1,5 su bardağı peynir (türü tercihe bağlı)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, süt, su ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırarak sosu hazırlayın. Yufkaları tek tek açın ve her birini hazırladığınız sosla hafifçe nemlendirin. Daha sonra, peynir ve maydanozu karıştırarak iç harcı hazırlayın. Nemlendirdiğiniz yufkaların üzerine iç harcı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpıp, midye böreğinin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin ve afiyet olsun!